Omgeving

pad2

 

 

Fietsen
De omgeving van Winterswijk leent zich uitstekend om te fietsen. Er zijn diverse fietsroutes waaronder Buurtschappenroute, Erfgoedroutes e.d. Fietsen zijn o.a. te huur bij Lensink Tweewielers, Leon te Kempel Tweewielers.

Wandelen
Ook voor de wandelaar is de omgeving een paradijs met uitstekende wandelroutes waaronder het Scholtenpad en het Noaberpad en het Pieterpad.

pad

 

 

 

Paardrijden
Uiteraard lenen de vele zand en ruiterpaden zich tot prachtige tochten te paard. We liggen aan een van de vele ruiterpaden.

Golf
Aan de andere kant van Winterswijk bevindt zich de prachtige 18 holes golfbaan De Voortwisch.

water

 

 

 

 

Zwemmen
De natuurplas het Hilgelo bevindt zich 10 minuutjes lopen vanaf de accommodatie. Overdekt zwembad Jaspers bevindt zich ook in de directe omgeving.

 

winterswijk1

 

 

 

 

Daarnaast heeft Winterswijk diverse bezienswaardigheden.

Musea
Daarnaast heeft Winterswijk diverse musea waaronder Villa Mondriaan en Het Steengroeve Museum.

Molens
Winterswijk heeft verschillende wind en watermolens waaronder Berenschot watermolen, Venemansmolen en de Bataafsemolen, de Meenkmolen e.d. Een aantal zijn werkend te zien.

 

 

Eten en Drinken

Wijn
Erve Hesselink is een wijnlandgoed waar u heerlijk wijntjes kunt proeven en kunt zien hoe wijn gemaakt wordt. Deze wijnen hebben diverse prijzen behaald.

Kaas
Geitenboerdrij Brömmels is een kleine geitenboerderij met eigen kaasmakerij. De geitenstal en kleindierenverblijf zijn vrij toegankelijk en er is een winkel waar u geitenkaasproducten en een assortiment met diverse streekproducten kunt kopen.De Harminahoeve kunt u zien hoe diverse producten gemaakt worden van melk. Hier wordt sinds 1969 echte Winterswijkse kaas gemaakt die rechtstreeks wordt verkocht in de kaaswinkel.

Restaurants
Naast vele eetgelegenheden in het centrum heeft Winterswijk ook een aantal toprestaurants, zoals de Gulle Waard, Stad Munster, de Woord en natuurlijk het Michelinster restaurant Strandlodge.

herten mais pad winterswijk2 zwaan winterswijk1 water wei sloot schapen pad2 pad3